Puszyste placuszki z serka wiejskiego, zapiekane z bananem, podane z jogurtem waniliowym, daktylami i masłem orzechowym - niebo!!
(na około 10 sztuk)
- 150g serka wiejskiego light
- 2 jajka
- 5 łyżek mąki pełnoziarnistej
- 10 łyżek mleka
- 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżka miodu
- banan
- dodatki dowolne (u mnie: serek waniliowy, suszone daktyle, masło orzechowe, cynamon)
Wszystkie składniki oprócz białek zmiksować. Białka ubić w osobnym naczyniu na sztywną pianę i delikatnie połączyć z wcześniej przygotowaną masą. Smażyć na suchej patelni (w przypadku problemów z odklejaniem placuszków, dać odrobinę oleju koksowego).
Podawać z dowolnymi dodatkami.
Zajadać się do woli!
Pozdrawiam :-)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz